TOKAT / SULUSARAY - Alanyurt Ortaokulu

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MERHUM MEHMET AKİF ERSOYU ANMA GÜNÜ

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşı, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir.
İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, onun kaleminden çıkan dizeler, kalbimizi yerinden çıkaracak bir coşkuyla vatanın her köşesine dalga dalga yayılmıştır.
Genç kuşaklarımızın da Mehmet Akif Ersoy’u anlayıp, onun yazdığı eserleri iyi analiz ederek ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacaklarına olan inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünü kutluyor, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 15:09 - Görüntülenme: 35